Tiedotteet

Uutisia liittyen Valkoinen raivo -elokuvaan.

Valkoinen raivo on katsottavissa tänään Yle TV1:llä kello 22:00, sekä uusintana tulevana sunnuntaina 21.11. Yle TV1:lla kello 12:15.

Voit katsoa elokuvan toistaiseksi myös Ylen Klassikkodokkareista.

Valkoinen raivo on osa Ylen Klassikkodokkarit -kokoelmaa, joka julkaistiin 31.5.2021.

Manaki Brothers elokuvafestivaali sekä Skopjen Inner Wheel Club palkitsivat Arto Halosen kunniakirjalla merkittävästä suvaitsevaisuuden eteen tehdystä työstä. 

Jaipur International Film Festival on myöntänyt Arto Halosen ohjaamalle Valkoiselle raivolle Green Rose -palkinnon. Valintakriteerinä oli “elokuva, joka välittää globaalin viestin”. Koulukiusaamisen ja koulusurmien yhteyttä käsittelevä Valkoinen raivo kilpaili pitkien dokumenttielokuvien kategoriassa. 

Lehdistötiedote 16.8.2016

Keväällä 2016 kiertokulkunsa kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla aloittanut, Arto Halosen ohjaama Valkoinen raivo jatkaa matkaansa merkittävillä festivaaleilla elo- ja syyskuussa. 

Arto Halosen ohjaama Valkoinen raivo palkittiin Millennium Docs Against Gravity -dokumenttielokuvafestivaalilla Varsovassa lauantaina. Kolmattatoista kertaa järjestettävä Millennium Docs Against Gravity on yksi Euroopan merkittävimmistä dokumenttielokuvafestivaaleista. Vuonna 2015 festivaalin kävijämäärä oli yli 40 000.

Arto Halosen ohjaama draamadokumentti Valkoinen raivo on nyt saatavilla DVD:nä. Elokuva pureutuu yhteiskuntaamme kohahduttaneisiin aiheisiin, kuten koulukiusaamiseen, joukkosurmiin, avunsaamisen vaikeuteen - aiheisiin jotka puhuttelevat monia ja joista tuleekin puhua.

Lehdistötiedote 6.5.2016, vapaa julkaistavaksi heti

Arto Halosen ohjaama, joukkomurhaa suunnitelleen Laurin tarinasta kertova Valkoinen raivo jatkaa kiertokulkuaan merkittävillä kansainvälisillä dokumenttielokuvafestivaaleilla touko- ja kesäkuun aikana.

Valkoinen raivo esitettiin ensimmäisen kerran Suomen ulkopuolisilla festivaaleilla Prahan One Worldissa sekä Thessalonikissa maaliskuussa. Elokuva on nyt valittu mukaan Puolassa 13.–22.5.2016 järjestettävän Millennium Docs Against Gravity -festivaalin ohjelmistoon. Millennium Docs Against Gravity on Puolan suurin ja Euroopan kolmanneksi suosituin dokumenttielokuvafestivaali, jonka kävijämäärä oli vuonna 2015 yli 40 000, ja joka erottuu muista festivaaleista järjestämällä elokuvanäytöksiä useissa eri kaupungeissa tapahtuman aikana.

Elokuva on mukana myös Iso-Britannian Sheffieldissä 10.–15.6.2016 järjestettävällä Doc/Fest -festivaalilla. Kyseessä on Iso-Britannian suurin dokumenttifestivaali, jolla kokoontuu vuosittain yli 30 000 kävijää. Prahan, Thessalonikin sekä Puolan festivaalien ohella Doc/Fest on niin ikään yksi maailmanlaajuisesti merkittävimmistä dokumenttielokuvafestivaaleista.

Valkoinen raivo on valittu myös Karama Beirut Human Right Film -festivaalin päättäjäiselokuvaksi. Jordaniasta lähtöisin olevan ihmisoikeusaiheinen Karama-elokuvafestivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Libanonin Beirutissa toukokuun lopussa 2016.

Valkoinen raivo ensiesitettiin Rokumentti-elokuvafestivaalin avajaiselokuvana marraskuussa 2015. Elokuva sai teatteriensi-iltansa pian tämän jälkeen. Osana Suomen Mielenterveysseuran ja Koulukino ry:n kanssa suunniteltua ja toteutettua koulukampanjaa elokuvasta on järjestetty myös lukuisia koululaisnäytöksiä ympäri Suomen.

Valkoisen raivon kansainvälinen levitys- ja myyntiyhtiö on sveitsiläinen First Hand Films, joka kuuluu arvostetuimpien eurooppalaisten dokumenttielokuvien levittäjien joukkoon. Elokuvan kuvaajina ovat toimineet Mika Orasmaa ja Peter Flinckenberg. Äänisuunnittelusta ja musiikista on vastannut Kirka Sainio, leikkauksesta Otto Heikola ja Arto Halonen.

Alla linkit kansainvälisen levittäjän sekä festivaalien kotisivuille:

First Hand Films: http://www.firsthandfilms.com/#new-films

Millennium Docs Against Gravity: http://docsag.pl/en/

Doc/Fest: https://sheffdocfest.com/

Karama Human Right Film Festival: http://www.karamafestival.org/en/

Karama Human Right Film Festival in Beirut:http://arabfilmnetwork.com/en/Page/1030/Karama%20Beirut%20Human%20Rights%20Film%20Festival%20%20The%20Others

Yhdysvaltalainen viihde- ja kulttuurilehti Variety kokosi verkkosivuilleen 10 Cinematographers to Watch -listan kuvaajista, joiden työtä on syytä pitää silmällä. Listalla mainitaan suomalainen Peter Flinckenberg, joka on vastannut Valkoisen raivon kuvauksesta yhdessä niin ikään ansioituneen Mika Orasmaan kanssa.

Valkoinen raivo sai elokuvan laatutukea! Valtion audiovisuaalinen taidetoimikunta myönsi Valkoiselle raivolle elokuvan laatutukea. Päätösperusteluissa mainitaan seuraavaa: "Kunnianhimoisesti tehty elokuva kuvaa ansiokkaasti, miten väkivalta voi luoda väkivaltaa."

https://www.youtube.com/watch?v=8_MHCptxFww&feature=youtu.be

http://valkoinenraivo.fi/valkoinen-raivo-arvostelut

”Pystyn hallitsemaan aivoissani asuvaa tappajaa”

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1447996157530

Toinen Elokuvan hetki -filleri nostaa keskiöön avunsaamisen tärkeyden. Valkoisen raivon päähenkilö Lauri teki testin ja selvitti saako tuhoamisajatuksia hautova ihminen apua, jos sitä hakee. Avun saaminen ei ole kuitenkaan yhteiskunnassamme helppoa ja monesti sitä on tarjolla vasta kun on liian myöhäistä.
https://www.youtube.com/watch?v=5oCt0N93-h8