Tekijät
Ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja: Arto Halonen
Arto Halonen on kotimaassa ja kansainvälisesti palkittu elokuvaohjaaja ja tuottaja, joka tunnetaan yhteiskunnallisesti kantaaottavista aiheista.
Kunnianosoituksena taiteellisesta luomistyöstä Haloselle myönnettiin vuonna 2005 Suomi-palkinto, joka on korkein kulttuuriministerin ja valtiovallan jakama vuosittainen kulttuuripalkinto. Lisäksi Haloselle on myönnetty mm. Helsingin kaupungin kulttuuripalkinto vuonna 2010 sekä Euroopan Unionin humanitaarinen palkinto vuonna 1998. Halonen on myös DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin perustaja ja sen ensimmäinen festivaalijohtaja.
Halosen ensimmäinen teatterilevitykseen tullut pitkä fiktioelokuva oli Prinsessa vuonna 2010, joka on kerännyt festivaalipalkintoja eri puolilla maailmaa. Kotimaassaan Prinsessa oli suuri yleisömenestys saaden yli 300 000 katsojaa elokuvateattereissa. Elokuva toi Haloselle myös valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon sekä Suomen sosiaali- ja terveys ry:n valtakunnallisen kansalaistoiminnan palkinnon ensimmäisenä kulttuurialan edustajana.
Arto Halosen viimeisin pitkä fiktioelokuva Isänmaallinen mies sai Suomen ensi-iltansa joulukuussa 2013, jolloin elokuva nähtiin myös kymmenellä paikkakunnalla eri puolella Yhdysvaltoja tunnetun elokuvakriitikon Harlan Jacobsonin Talk Cinema –esityssarjassa. Festivaaliensi-iltansa elokuva sai Saettlen ja Varsovan kansainvälisillä elokuvajuhllilla. Keväällä 2014 Isänmaallinen mies oli elokuvateatterilevityksessä Kroatiassa ja vuoden 2015 alussa Virossa. Sen ohella elokuvan oikeudet on myyty 21 maahan.
Halosen dokumenttielokuvat ovat saaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Pyhän kirjan varjo on yksi kaikkien aikojen levinneimmistä suomalaista dokumenttielokuvista, ja se on ollut ehdolla myös vuonna 2008 Euroopan elokuva-akatemian parhaan dokumenttielokuvan palkinnon saajaksi.
Maailman merkittävin dokumenttielokuvafestivaali Amsterdamin kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaali (IDFA) on valinnut viisi Halosen elokuvaa festivaalin pääsarjoihin, kolme festivaalin pääkilpailuun (Taivasta vasten, Pavlovin koirat ja Pyhän kirjan varjo) sekä kaksi muihin sarjoihin (Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä ja Sinivalkoinen valhe). Thessalonikin kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaali palkitsi Halosen vuonna 2008 yhtenä aikansa merkittävimmistä eurooppalaisista dokumenttielokuvan kehittäjistä.
http://artfilmsproduction.com/fi/art-films-yritysinfo/arto-halonen
Kuvaaja: Mika Orasmaa
Mika Orasmaa on työskennellyt kuvaajana lukuisissa elokuva- ja tv-tuotannoissa. Hänet on palkittu parhaan kuvauksen Jussilla elokuvista Joulutarina (2007) ja Rare Exports (2010), josta Orasmaa palkittiin myös Sitgesin elokuvajuhlilla Kataloniassa parhaasta kuvauksesta.
Orasmaa on työskennellyt viime vuosina esimerkiksi elokuvien Iron Sky (2012), 8-pallo (2013) ja Big Game (2014) parissa.
https://vimeopro.com/mikaorasmaa/dop
http://www.imdb.com/name/nm0649352/
Kuvaaja: Peter Flinckenberg
Peter Flinckenberg on palkittu American Society of Cinematographers:in (ASC) Spotlight Award -palkinnolla elokuvasta Betoniyö (2013). Tämä oli ensimmäinen kerta, kun suomalaiskuvaaja sai ASC-palkinnon, joka on yksi maailman merkittävimmistä kuvauspalkinnoista. Flinckenberg voitti vuoden 2015 parhaan kuvauksen Jussin elokuvasta Tuulensieppaajat (2014). Hän voitti kyseisen palkinnon myös aiempana vuotena elokuvasta Betoniyö.
Flinckenbergin muita töitä ovat muun muassa Hella W (2011), josta hän sai Jussi-ehdokkuuden, sekä Miss Farkku-Suomi (2012).
http://www.imdb.com/name/nm0282331/
Äänisuunnittelija: Kirka Sainio
Esittelyssä Valkoisen raivon äänisuunnittelija ja säveltäjä Kirka Sainio. Monien menestyselokuvien äänimaailman takaa löytyvä Kirka Sainio vastaa myös Valkoisen raivon äänisuunnittelusta. Uransa 90-luvulla aloittanut Kirka Sainio on toiminut äänittäjänä ja/tai äänisuunnittelijana yli 60 elokuva- tai TV-tuotannossa. Sainio on ollut neljästi ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi parhaasta äänisuunnittelusta, ja voittanut niistä kaksi elokuvilla Paha maa (2005) ja Puhdistus (2012). Sainion viimeaikaisia töitä ovat muun muassa elokuvat Isänmaallinen mies (2013), Kätilö (2015) ja Häiriötekijä (2015). Tuleviin töihin kuuluu keväällä 2016 ensi-iltansa saava Rade Serbedzijan ohjaama kansainvälinen yhteistyöelokuva (Makedonia-Kroatia-Suomi) The Liberation of Skopje.
Sainio on myös säveltänyt Valkoisen raivon musiikin. Vastuu sekä äänisuunnittelusta että musiikista mahdollistaa ääniraidan, jossa kaikki äänelliset elementit ovat tiiviissä vuorovaikutuksessa toisiinsa. Aiemmin äänisuunnittelun ohessa musiikkia on syntynyt mm. Maija Hirvosen elokuvaan Kissanloukku. Muusikon uraa Sainiolla on takana yli 25 vuotta ja innostus klassiseen musiikkiin on elokuvasävellyksen ohessa näkynyt soolokonsertin ohjelmistossa, joka on täyttynyt mm. Frédéric Chopinin, Sergei Rahmaninovin sekä György Ligetin teoksista.
http://www.imdb.com/name/nm0756599/?ref_=fn_al_nm_1
Leikkaaja: Otto Heikola
http://www.imdb.com/name/nm5601885/