Valkoinen raivo -DVD:n ja oppimateriaalin yhteispaketti

Arto Halosen ohjaamasta Valkoinen raivo -dokumenttielokuvasta järjestetyt koululaisnäytökset ovat poikineet runsaasti positiivista palautetta sekä oppilailta että opetushenkilökunnalta kevään 2016 aikana. Elokuva pureutuu yhteiskunnallisesti merkittävien aiheiden ytimeen kuvaten, kuinka koulukusaaminen ja avun saamisen vaikeus ovat yhteydessä joukkosurmien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Tarjoamme kouluille elokuvan DVD:n julkaisun myötä mahdollisuuden tilata meiltä omaan esitys- ja opetuskäyttöön lukuvuosikohtaisesti sekä DVD:n että elokuvan pohjalta valmistellun oppimateriaalin. Elokuvan suositusikäraja on K-12, ja se on suunnattu 7.-9.-luokkalaisille sekä toisen ja kolmannen asteen opiskelijoille ja opetushenkilökunnalle. Valkoisen raivon DVD sisältää sekä 70- että 52-minuuttiset esitysversiot. Yhteistyössä Koulukino ry:n sekä Suomen Mielenterveysseuran kanssa tuotettu syventävä oppimateriaali auttaa purkamaan ja laajentamaan elokuvan teemoja. Painettu oppimateriaali tulee koulujen käyttöön niin ikään sekä kattavana että tiivistettynä versiona. Elokuvan lukuvuosikohtaiset käyttöoikeuskulut on eritelty tarkemmin alla.

Poliisin ennalta estävän toiminnan yksiköstä on todettu, että elokuva kuuluisi sisällyttää osaksi kaikkien koulujen opetusta, ja vastaavasti monet katsojat sekä psykologian ammattilaiset pitävät tätä perusteltuna. Elokuva on saanut poikkeuksellisen hienot arvostelut myös kriitikoilta. Esimerkiksi Tarmo Poussu Ilta-Sanomista kirjoittaa, että elokuva sekä sen innoittajana toiminut Katri Merikallion artikkeli koulukiusatusta Laurista muodostavat yhdessä ”puheenvuoron, jota kellään tämän maan kasvattajalla tai päättäjällä ei ole varaa sivuuttaa”.

 kuva2

SYNOPSIS:

Valkoinen raivo on kertomus Laurista, joka ryhtyi suunnittelemaan ja valmistelemaan joukkosurmia jouduttuaan ensin vuosikausia kestäneen systemaattisen koulukiusaamisen uhriksi. Laurin onnistui kuitenkin lopulta hakea ja saada apua, ja ennen pitkää hän kykeni luopumaan suunnitelmista toteuttaa väkivaltaisia fantasioitaan.

Myöhemmin Laurista tuli ihmismielen aggressioon ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen erikoistunut akateeminen tutkija. Perehdyttyään joukkomurhiin ja peilattuaan omia kokemuksiaan niihin Lauri on luonut teorian valkoisesta raivosta. On useita, jotka päätyvät pitkään kestäneen kiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman myötä kantamaan sisässään valkoista raivoa, mikä voi äärimmillään johtaa kouluampumisiin sekä muihin väkivaltaisiin tekoihin.

Elokuvassa seurataan Laurin tarinaa; kuinka hän ajautui kokemaan valkoista raivoa, ja kuinka hän tilanteensa tiedostamalla ja aktiivisesti apua hakemalla kykeni selviytymään raskaasta taakastaan.

HALUATKO TILATA ELOKUVAN DVD:N KOULULLESI?

Elokuvan lukuvuosikohtaiset käyttöoikeuskulut:

Oppilasmäärä: Hinta:

0–150 200 € + alv. 24 %

151–300 350 € + alv. 24 %

351 < 500 € + alv. 24 %

Myönnämme elokuvan käyttöoikeuden aina vuodeksi kerrallaan. DVD tulee palauttaa Art Films production Oy:lle, mikäli jatkosta ei erikseen sovita. Tulevien vuosien käyttöoikeuskulut jakautuvat vuosi kerrallaan 40 % alhaisempaan hintaan seuraavasti:

Oppilasmäärä: Hinta:

0–150 120 € + alv. 24 %

151 – 300 210 € + alv. 24 %

351 < 300 € + alv. 24 %

Ota yhteyttä:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

+358 45 266 4990 / +358 50 456 4046

Suomen Mielenterveysseura

Suomen Mielenterveysseuran perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen.

Mielenterveysseura rakentaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä edistää välittämisen kulttuuria. Mielenterveysseura kannustaa aktiivisuuteen yhteiskunnassa.

Mielenterveysseura toimii ihmisoikeuksien ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolesta Suomessa ja kansainvälisesti. Mielenterveysseura tarjoaa apua elämän kriiseissä ja tukee erityisesti heikoimmassa asemassa olevien mielenterveyttä ja hyvinvointia.

Suomen Mielenterveysseura tarjoaa keskusteluapua mm. Kriisipuhelimen ja Rikosuhripäivystyksen kautta vaikeissa elämätilanteissa oleville.

Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 9.00-7.00. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä kello 15.00-7.00.

Rikosuhripäivystys RIKU tarjoaa rikoksen uhriksi joutuneelle, hänen läheiselleen tai rikosasiassa todistavalle tukea ja neuvontaa. Asiakkaita palvellaan puhelimitse ja henkilökohtaisissa tapaamisissa. Puhelinnumerot ovat aluekohtaisia ja ne löytyvät osoitteesta: http://www.mielenterveysseura.fi/rikosuhripäivystys

Puhelimiin voi aina soittaa nimettöminä ja niistä ei peritä erikseen palvelumaksua.

Lisätietoa: www.mielenterveysseura.fi

Koulukino

Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille elokuvakasvatuksen välineitä.

Tavoitteena on tuoda koululaiset elokuvateatterielämyksen äärelle ja opettajat käsittelemään nähtyä jälkikäteen yhdessä oppilaiden kanssa.

Koulukino tuottaa opettajien elokuvakasvatustyön tueksi maksuttomia oppimateriaaleja elokuvateatterilevityksessä olevista elokuvista. Materiaalit ovat laajoja ja monipuolisia elokuvien ja elokuvakasvatuksen tietopaketteja, jotka kannustavat käyttämään elokuvaa opetuksessa eri oppiaineiden yhteydessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa Koulukinon toimintaa ja tukee näin mediakasvatuksen sisällyttämistä koulujen perusopetukseen.

Lisätietoa: http://www.koulukino.fi/index.php?id=4

Valkoisesta raivosta on yhä mahdollista järjestää erillisiä koululaisnäytöksiä oppilaitoksen läheisyydessä sijaitsevassa elokuvateatterissa. 

Lisätiedot näytöksen järjestämisestä:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

+358 45 266 4990 / +358 50 456 4046